global dignity day

Hvert år har skoler verden over deltatt på Global Dignity Day (GDD) 20. oktober. I år tok også skolen jeg går på del i arrangementet.

Global Dignity er en organisasjon stiftet av norske Kronprins Haakon, fattigdomsbekjemperen John Hope Bryant og den finske filosofiprofessoren Pekka Himanen. GDD går i hovedsak ut på å dra i gang diskusjoner om hva verdighet er og betyr i skoleklasser rundt om i verden. Allerede det første året det ble arrangert, deltok skoler fra 20 forskjellige land.

Etter en herlig gymtime, møtte vi opp i kantina der vi fikk vite mer om opplegget og organisasjonen bak det, i tillegg til at representantene ble presentert. Vi retunerte til klasserommene våre, der vi var delte inn i grupper på fem. Sammen diskuterte vi og prøvde å definere ordet verdighet. Vi kom frem til mange gode forslag, deriblant respekt, aksept, trygghet, likeverd, kjærlighet, omsorg og behovet for å bli sett. Det var også mange som valgte å dele sine egenopplevde historier om verdighet med alle oss andre. Historiene var fine historier, humoristiske, søte, og i tillegg noen reale tankevekkere. Et veldig fint og kort arrangement. Deltok du på Global Dignity Day?

> Les mer om Global Dignity her. <

5 kommentarer

Margrethe

20.10.2010 kl.18:58

Hvert år den 22. oktober har skoler verden over - deriblant skolen jeg går på - deltatt på Global Dignity Day (GDD) 20. oktober.

Finn en feil :D

kristin

20.10.2010 kl.19:16

Margrethe: heheh, tenkte faktisk på å rette det opp FØR jeg postet det.. flinke meg. daaa må det omformuleres, setter meg i tenkeboksen! hehe

Siv

21.10.2010 kl.18:36

ja, tre klasser ved Atlanten deltok. 1.musikk, 1.media og 1.idrett : )

Ida Fjeldbraaten

22.10.2010 kl.12:09

flott tekst! lånte den til global dignity sine hjemmesider, håper det går bra! ;)

kristin

22.10.2010 kl.14:32

Ida Fjeldbraaten: Det går helt fint! :)

Skriv en ny kommentar

hits