"Utvekslingselev - Et skoleår i utlandet" av Olav Schewe

For et par uker siden fikk jeg boka "Utvekslingselev - Et skoleår i utlandet" i posten. Jeg hadde hørt mye snakk om den på forhånd, men visste helt ærlig likevel ikke hva jeg skulle forvente. Alt jeg hadde hørt var at det var en kjekk bok som var verdt å investere i for de som skal reise på utveksling. Jeg vet om flere i samme situasjon som vurderer å kjøpe boka, og som har spurt om jeg kan fortelle litt om den og inntrykket jeg har dannet meg av den.

Boka er delt opp i 5 deler:

- Del 1: Elevutveksling. Her finner du for det meste generell informasjon om utveksling som er kjekt å vite, for eksempel priser, godkjenning av skoleår og stipender, grunner for å ta et skoleår i utlandet med mere.
- Del 2: Før avreise. I denne delen får du tips til hva du bør pakke ned i kofferten før ditt livs år, mye nyttig når det gjelder søknad, intervju og papirer, valg av land og utvekslingsorganisasjon og andre viktige forberedelser.
- Del 3: I utlandet. Dette vil jeg si var den mest interessante delen i mine øyne. Her står alt om det å være utvekslingselev, prinsipper for et vellykket år, vertsfamilien, skolen, nye venner, hjemlengsel og andre utfordringer, bytte av vertsfamilie, den siste tiden og reisen hjem, tilbake i Norge, hvordan få mest mulig ut av året i etterhånd og i tillegg en utvekslingselev-quiz du kan teste ut.
- Del 4: Utveksling til USA. Denne delen er svært nyttig for de som skal til statene. Her får man en introduksjon til vertslandet, utdypende om kultur og samfunn, et kapittel om den amerikanske vertsfamilien, high school, forberedelsen og reisen over, og ellers en del praktisk informasjon. Jeg skal selv til USA og har allerede dratt stor nytte av denne delen av boka.
- Del 5: Tillegg. Her finner du det meste som ikke har vært nevnt tidligere - utvekslingsorganisasjoner i Norge, om å sende pakker fra utlandet til Norge, spørsmål som det å hoppe over skoleåret eller gå det om igjen, utveksling organisert på egen hånd og godkjenning av utenlandsk førerkort. Under denne delen finner du også en kjekk, liten test du kan ta for å sjekke om du er klar for et skoleår i utlandet.

Etter å ha lest en del i boka, vil jeg mer enn gjerne anbefale den videre. Man finner svar på mye av det man går rundt og lurer på, og vil være kjekk å ha med seg når man drar til vertslandet sitt. Boka kostet meg 248 kroner uten frakt på CDON (trykk her for å komme direkte til produktet).

3 kommentarer

Nanna Kristine

22.04.2011 kl.18:28

så spennende! :) høres ut som en veldig kjekk bok for usikre og egentlig alle utvekslingselever! :p

Elise Bjørnstad

22.04.2011 kl.21:45

ÅÅÅÅÅH, kan jeg pliiiiis få låne den en gang ? :D

Sofie

23.04.2011 kl.18:38

Har også lest den, flott bok med mye god informasjon til studenter ;)

Skriv en ny kommentar

hits