visum godkjent

Erlend og jeg møtte utslitte opp klokken 06:45 på Oslo S for å møte Tone i Explorius en time senere. Hun gav meg papirene jeg trengte på ambassaden, og så snill som hun var kjørte hun oss til ambassaden. Her møtte vi en kjempesøt og snill jente som også skulle på utveksling til USA. Hun skal til Kansas den 6. september, så da er det stor sjanse for at vi skal ta mange av de samme flyene! Så nå kjenner jeg to (kanskje tre) jeg sannsynligvis kommer til å reise sammen med.

Jeg hadde time hos ambassaden klokka 10:30, men møtte opp 08:45. Det gjorde at jeg kom langt frem i køen, og slapp inn gjennom sikkerhetskontrollen relativt raskt. Når vi kom inn på ambassaden måtte vi stille oss i kø for å levere Confirmation Page, DS 2019, bekreftelse på betalt Sevis Fee, pass og NOK 800. Når det var gjort fikk vi en kølapp, og satte oss ned for å vente på tur. Etter en times tid med ingenting annet enn venting var det min tur, og etter å ha avgitt fingeravtrykk fikk jeg følgende spørsmål (på amerikansk):

"Du må være Kristin?"
"Så du skal være utvekslingsstudent? Så spennende!"
"Hvor skal du?"
"Har du snakket med vertsfamilien din?"
"Kan du fortelle meg litt om dem?"
"Jeg er sikker på at du kommer til å trives kjempegodt. Så, det siste spørsmålet: har du vært i kontakt med politiet tidligere?"
"Ditt visum er godkjent! God tur!"

Nå er det bare å vente på visumet i posten, så drar jeg tvert!!

2 kommentarer

juliane

31.08.2011 kl.19:37

Hvilken organisasjon har du ? Gruer du deg ikke ??

kristin

01.09.2011 kl.11:10

juliane: Jeg har Explorius som organisasjon her i Norge, og World Heritage som min amerikanske underorganisasjon (denne fikk jeg ikke velge selv).

Kommer til å blogge om følelsene rundt det å reise og lignende snart. :-)

Skriv en ny kommentar

hits