første søndag i advent

I dag skulle jeg, tradisjonen tro, våknet opp i sakkosekken foran ovnen med håret bustet til alle kanter, ullvottene på føttene og nyfalt snø utenfor hyttas fire vegger. I helga skulle vært det nok et år der vi, verdens aller besteste venner, tilbragte natt til første søndag i advent sammen. 

Hver gang har vært noenlunde det samme. Selvom det er iskaldt ute og de kjære mammaene våre ikke tror vi er voksne nok til å tilbringe en slik natt helt alene fra sivilisasjonen, tar vi frem krokodilletårene og all staheten tilbake fra trassalderen. Vi går på ski til Sigrids familiehytte, og puster og peser i den lille underholdningen vi finner av å se på frostrøyken som kommer ut. Vi bruker små lommelykter for å finne ved og klistrer oss inntil vedomnen som så smått har begynt å produsere varme. 

Timene går, vi lager taco sammen og spiller kort. Vi snakker om det som snakkes om kan hele natten lang. Det hele avsluttes alltid med skumle historier som får oss alle til å krype i samme seng, helt til noen av oss trenger følge til utedoen. Kanskje ligger verdens beste Sigrid og trøster deg som har det som føles som den største kjærlighetssorgen noensinne, eller så ler vi alle sammen av Oda som sover så tungt og blir så gretten når vi kiler henne under føttene og løfter opp madrassen i overkøya med føttene våre. Ekstra morsomt er det kanskje fordi vi har drukket noe vi egentlig ikke har lov til, og allerede har danset som om vi var et par middelaldrende kvinner i kjærlighetssorg på et rom for seg selv.

Vi våkner opp til første søndag i advent og synger første verset av Tenn Lys i det Siv tenner fyrstikken og vi kjenner lukten av nystekte pannekaker. Vi rydder alle spor etter oss og skriver dikt med tidenes rim og små hint til oss selv om alt det hemmelige vi har gjort og snakket om, sånn at vi kan huske det seksti år frem i tid.

Verdens beste venner, jeg savner dere litt ekstra i dag. ♥ tenker på dere

5 kommentarer

Kesia Olsen i Florida

28.11.2011 kl.04:49

du er flink til åskrive!

Siv

28.11.2011 kl.07:37

Humra litt her e sett å læs. E savna dåkkår å litt ekstra i går. Gle me t vi ska jærra d igjen neste år! <3

Synne

28.11.2011 kl.08:24

:)

28.11.2011 kl.08:32

Jasså, er det det som har foregått altså ... :-) Må ikke røpe alt...

Anna Marita

28.11.2011 kl.18:35

så fint!

Skriv en ny kommentar

hits