ærlighet varer lengst

Jeg er en ærlig person, noe som fører til at jeg ikke akkurat har valgt å pynte på sannheten her på bloggen. Og ja - helt ærlig - utvekslingsåret mitt var ikke en dans på roser. Mye av det kommer av ting jeg ønsker jeg skulle ha gjort annerledes. For eksempel er også det å ha respekt for andre (til en viss grad, naturligvis) også en egenskap jeg besitter. Når tider var vanskelige i USA tenkte jeg ofte at enkelte kun hadde en dårlig dag, at dette var noe jeg innbilte meg og selv lagde en stor sak utav, eller at det kom til å gå over og bli bedre. Men det er nettopp dette jeg har brent meg på. Etter jeg kom hjem er det så mye jeg er bitter over. Jeg har så mange lure what-ifs som svirrer rundt i hodet mitt. Var det hele verdt det? Smerten, kunnskapen fra norsk skole jeg gikk glipp av, forholdet som gikk i vasken, venner jeg nesten ikke har kontakt eller kjemi med lenger, la bestevenninna sitte hjemme alene i Norge, det å ikke være tilstede når et kjært familiemedlem lå for døden og senere gikk bort, erfaringer fått på den harde måten, alle dagene jeg satt hjemme alene og gråt, titusenvis av kroner som jeg nå må bruke år etter år på å tilbakebetale.

Ja, bitterheten er stor. Veldig stor. Og ja, samtidig har jeg kommet tilbake sterkere. Forholdet til min egen familie har nok blitt en god del sterkere, også. Jeg mestrer det engelske språket mer enn godt nok. Jeg er mer selvstendig enn jeg var før jeg dro. Jeg har opplevd NYC og Hawaii. Jeg har fått idêer til hvordan jeg vil hverdagen hos min egen, fremtidige familie skal gå rundt. Jeg har møtt fantastiske mennesker. Jeg har ledd masse. Jeg har tatt nærmere tyvetusen bilder. Jeg har erfart et annet skolesystem og fått en smak av skikkelig high school spirit. Jeg fikk oppleve det å ha verdens beste bror, som jeg er helt ufattelig glad i (mer enn du aner!). Jeg fulgte min største drøm og slipper i det minste å leve med angeren av å ikke ta sjansen. Jeg setter så mye mer pris på ting.

JA, jeg har det mye bedre her i Norge. Det å lære å sette pris på det jeg har var jo en av hovedgrunnene til at jeg dro, så det å bli kjeftet opp over facebook synes jeg ærlig talt blir litt for dumt. Selvfølgelig vil jeg oppfordre andre til å sette pris på de tingene man gjerne tar for gitt - å ha en kjærlig familie, mat på bordet, friheten man er gitt og ansvaret som fører med den. Jeg prøver å fokusere på de gode minnene jeg har istedet for å tenke tilbake på de ikke-fullt-så-gode minnene. Å ta kontakt for å ta opp igjen dårlige minner er bare feil i min bok. Så som den livsnyteren jeg er, velger jeg å bare ignorere det og gå videre. Jeg trenger ikke å ha noe mer med det å gjøre, så hvorfor legge unødvendig tid og energi i det?

I sommer skal jeg bruke all min fritid på livsnyting til det ytterste nivå. Jeg skal dra på pikniker med Siv, tilbringe netter under stjernene med puter, vin, gitar og gode venner, jeg skal feste med herlige mennesker, jeg skal se verden, jeg skal utfordre meg selv innen fotografi og dans, jeg skal utnytte kreativiteten min til å gjøre rommet mitt skikkelig hjemmekoselig, jeg skal ha jentekvelder med lillesøstrene mine, utallige filmkvelder, gå mange fjellturer og svømme i iskaldt vann.

2012, jeg lover å være god mot oss begge fra nå av.

6 kommentarer

Emilie Skaget

30.05.2012 kl.14:45

huffda :( du er veldig flink til å skrive, det skal du ha. Ble litt nervøs nå, for jeg har såå lyst til å dra på utveksklingsår :(

kristin

30.05.2012 kl.14:48

Emilie Skaget: haha, takk for det. :) et utvekslingsår kan være så fantastisk og samtidig er det dessverre noen som var litt uheldige. ser ut for at jeg var en av dem. men jeg prøvte i alle fall å gjøre det beste ut av det, og det er det jeg anbefaler alle andre å gjøre også! anbefaler deg å ta sjansen. jeg hadde nok vært sååå sinna på meg selv om jeg aldri utfordret meg selv nok til å bare hoppe i det :)

Cecilie

30.05.2012 kl.14:49

Har akkurat samme tankene som deg. Jeg er fortsatt her borte iom. at skolen ikke er over enda, men er jo naer hjemreise. Gleder meg veldig til aa komme hjem, og er mange ganger at jeg tenker "har det egentlig vaert verdt det..?". Skal bli godt aa komme til Norge og oppleve alt du skrev i det forrige innlegget ditt. Haaper du storkoser deg i sommer :)

kristin

30.05.2012 kl.14:52

Cecilie: nyt den siste tiden din og kos deg masse når du kommer hjem, du også! :)

Marit Irene

30.05.2012 kl.18:32

Hva mener du egentlig med at du har blitt kjeftet opp over Facebook, av vertsfamilien da eller? :-s

kristin

30.05.2012 kl.20:15

Marit Irene: var nok det, ja..

Skriv en ny kommentar

hits