spørsmål fra aurora

Det kom veldig lite motivasjon med det triste været som befinner seg her i bygda idag. Derfor svarer jeg heller på noen av spørsmålene jeg har fått inn i det siste, disse fra Aurora.

Jeg synes det er spennende med blogging om utvekslingsåret. Hva var positivt, hva var negativt?

Det å dra på et utvekslingsår har selvsagt både sine positive og negative sider, og om det er flere negative opplevelser enn positive vice versa er veldig individuelt. Det er ofte opp til tilfeldighetene og rett og slett flaks, for eksempel har vertsfamilien utrolig mye å si. Men så er det jo sånn at man ofte finner noe positivt i de negative sidene ved det, også. For eksempel vokser man en god del som person. Man utvikler seg språklig og lærer seg å beherske et annet språk flytende, man får se ting fra andre perspektiv, man lærer om og praktiserer en annen, ukjent kultur. Selvfølgelig blir man også kjent med masse nye folk, og jeg er helt sikker på at jeg har fått mange venner for livet iløpet av oppholdet mitt i USA, både amerikanske, franske, tyske, malaysiske, svenske og norske (i mitt tilfelle). I tillegg kan det også være en stor fordel som gir nye og fremtidige muligheter.

Når det gjelder de negative sidene, er jo selvfølgelig det første de fleste bekymrer seg over når de vurderer å ta et utvekslingsår det savnet man kommer til å få oppleve. But then again, dette vokser man jo på. Det å gå glipp av småting hjemme har jeg ikke brydd meg så mye om. Jeg har jo fått oppleve mye mer morsomme og spesielle ting. Det aller viktigste er som sagt VERTSFAMILIEN - det er DER hele grunnlaget for året ditt ligger. Husk, det er du som har investert titusenvis av kroner i dette, og selv angrer jeg på at jeg ikke byttet familie istedet for å la det gå utover mesteparten av oppholdet mitt. Dette gjør sannsynligvis at jeg IKKE vil reise tilbake til Fair Play med det første, noe som er synd i og med at jeg har mange venner der. Men jeg klarer det rett og slett ikke.

Hva savner du fra året?

Vennene, selvfølgelig. Det at alle på min alder var så sosiale og fant på ting hele tiden. At alt var så billig. Skolen i Fair Play er ufattelig lett (varierer nok ifra skole til skole), noe som betyr mye mindre lekser og vesentlig mye mer fritid. Jeg savner basketballkampene og skikkelig high school spirit. Jeg savner dance teamet vårt, Black Illusion. Utrolig koselige dates. Reese's. Sonic. Taco Bells Chicken Flatbread Sandwich. Og selvfølgelig Charlotte Russe, Hollister og Victoria's Secret! hehe
Hva er planen din for resten av livet? Hva vil du studere, hva vil du jobbe som?
Helt ærlig har jeg veldig liten anelse om det der. Men jeg har nesten bestemt meg for at jeg vil gå noe innenfor media. Det realistiske er vel å gå denne retningen i Trondheim, selv om jeg drømmer om å studere noen år i New York etter videregående.

Én kommentar

nice :)

Skriv en ny kommentar

hits